Spremite kod kuće
Kuhanje rajčice za domaći kečap
Priprema:
- 3 kg rajčice
- 25 dkg grožđica
- 3 režnja češnjaka
- ocat (3/4 L na 1 kg)
- sol
- malo šećera
- muškatni oraščić
- papar
- curry (može i klinčić)
Očišćene i oprane rajčice skuhajte da puste sok, dodajte grožđice i očišćeni i nasjeckani češnjak. Kuhajte dalje sve dok se masa zgusne, tad istresite na napetu gazu da se ocijedi.
Sok možete upotrijebiti u kuhanju, a masu protisnite i na 1 kg mase dodajte 3/4 litre octa, posolite, dodajte posve malo šećera, naribani oraščić, istucani klinčić, mljeveni papar i malo curryja (ako ga imate).
Kuhajte dalje sve dok se zgusne, a onda ulijte u manje staklenke i odmah zatvorite.
Izvor: 2370