
U slast!
Donosimo recept za domaće buhtle s pekmezom
Slatko i fino tijesto buhtli naprosto se topi u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza u srcu ovog kolača.
SASTOJCI:
- pola kilograma glatkog brašna
- 1 suhi kvasac
- 5 dekagrama šećera
- 2 jaja
- 4 dekagrama margarina
- 2,5 decilitra mlijeka
- 1 žličica soli
- naribana korica limuna
- pekmez
PRIPREMA:
Zamijesiti tijesto i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Ponovo sve premijesite i ostavite da miruje još 15 minuta. Nakon toga razvaljajte tijesto te ga narazrežite kocke.
Na svaku kocku stavite malo pekmeza, zatvorite i složite u kalup za pečenje. Ostavite da se još malo dižu i prije pečenja premažite sa malo otopljenog maslaca ili margarina.
Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva prekrivene papirom za pečenje.
U slast!