Piće i hrana 20.11.2020. 18:58. Zadnja izmjena: 20.11.2020. 19:02.

U slast!

Donosimo recept za domaće buhtle s pekmezom

Slatko i fino tijesto buhtli naprosto se topi u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza u srcu ovog kolača.

SASTOJCI:

  • pola kilograma glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 5 dekagrama šećera
  • 2 jaja
  • 4 dekagrama margarina
  • 2,5 decilitra mlijeka
  • 1 žličica soli
  • naribana korica limuna
  • pekmez

PRIPREMA:

Zamijesiti tijesto i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Ponovo sve premijesite i ostavite da miruje još 15 minuta. Nakon toga razvaljajte tijesto te ga narazrežite kocke.

Na svaku kocku stavite malo pekmeza, zatvorite i složite u kalup za pečenje. Ostavite da se još malo dižu i prije pečenja premažite sa malo otopljenog maslaca ili margarina.

Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva prekrivene papirom za pečenje.

U slast!