Piće i hrana 05.02.2019. 08:31. Zadnja izmjena: 05.02.2019. 08:32.

Dobar tek!

Grah pripremite za ručak zajedno s ječmom

Grah posjeduje iznimnu energetsku vrijednost te sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline. Sadrži kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij, cink i natrij, a predstavlja i odličan izvor bjelančevina. Pripremite ga za ručak zajedno s ječmom, a potrebni su vam još mrkva, celer, luk, brašno, crvena paprika, peršin, svinjska rebra i suha slanina.

Pola kile graha ostavite da se namoči preko noći, te ga sutradan ocijedite i skuhajte s mrkvom i celerom. U drugoj posudi skuhajte ječam, a kada je gotov dodajte ga grahu, promiješajte i nastavite kuhati. U posudu s grahom i ječmom zatim dodajte suha svinjska rebra i suhu slaninu, zajedno s vodom u kojoj su se prethodno skuhali.

Sve promiješajte te u lonac ubacite zapršku pripremljenu od poprženog luka, malo brašna i žlice crvene paprike. Kuhajte još pola sata i pri kraju začinite kako vam odgovara.