Piće i hrana 18.04.2020. 07:58. Zadnja izmjena: 18.04.2020. 07:58.

Dobar tek!

Isprobajte recept za domaće njoke sa špinatom

Špinat je dostupan tijekom cijele godine i možete ga pripremati kao salatu, predjelo, ali i glavno jelo. U ovom receptu trebat će vam 400 grama špinata da izradite njoke, a sastojci s kojima ćete ih napraviti su 300 grama krumpira, 250 grama oštrog brašna, jedno jaje, sol, pola žličice muškatnog oraščića i žlica ulja dok vam za preljev treba 50 grama maslaca te isto toliko maka i naribanog parmezana.

Špinat operite i kratko prokuhajte, a zatim dobro ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici.  Dobivenu masu stavite u cjedilo i pritišćite žlicom kako biste istisnuli svu suvišnu tekućinu. Krumpir uskuhajte u slanoj vodi, ogulite ga i pustite da se ohladi. Ohlađeni krumpir dobro protisnite i dodajte mu brašno, jaje, sol, muškatni oraščić, ulje i pripremljeni špinat te umijesite tijesto.

Od dobivenog tijesta na pobrašnjenoj podlozi oblikujte valjčiće, a zatim narežite njoke. Kuhajte ih u slanoj kipućoj vodi sve dok ne isplivaju na površinu.

U tavu na zagrijani maslac stavite mak i kratko ga pržite na laganoj vatri te prelijte preko njoka, lagano promiješajte jelo, pospite ga naribanim parmezanom i poslužite.