Piće i hrana 03.05.2020. 09:37. Zadnja izmjena: 03.05.2020. 09:37.

Dobar tek!

Isprobajte recept za pitu s piletinom

Za obrok za šest osoba pripremite pitu s piletinom za koju sam vam potrebna četiri pileća batka sa zabatkom, 400 grama špinata, 50 grama maslaca, malo đumbira, četiri jaja, maslinovo ulje, 300 grama fete, 500 grama kore za savijače, glavica luka, pola žličice kurkume i muškatni oraščić.

Luk i đumbir ogulite i narežite na ploške. U loncu kuhajte piletinu s kurkumom, đumbirom, soli i lukom oko jedan sat. Pustite da se ohladi pa ju narežite na komadiće. Špinat operite i ocijedite. U dubljoj tavi ugrijte malo maslinovog ulja i maslaca te dodajte špinat i miješajte ga dok ne povene. U zdjeli istucite jaja i u njih namrvite fetu i naribajte malo muškatnog oraščića. U tu smjesu dodajte špinat i piletinu.

Rastopite 50 grama maslaca u zdjelici. Dio iskoristite za premazivanje vatrostalne zdjele. Složite pet kora za pitu u vatrostalnu zdjelu tako da pola kore visi preko ruba zdjele. Svaku koru premažite rastopljenim maslacem na dijelu gdje se kore prekrivaju. Ulijte nadjev na kore, preklopite ih, jednu po jednu redom i svaku premažite rastopljenim maslacem.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.