Recept
Isprobajte riža s paprikom i sezamom
Pripremite obrok za četiri osobe od 250 grama riže, 50 grama maslaca, jedne crvene i jedne zelene paprike, 200 grama manjih šampinjona, 75 mililitara umaka od soje, dvije žličice naribanog đumbira i dvije sezamova ulja, jedne žlice sjemenki sezama, soli i papra.
Rižu skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite je i dobro operite pod hladnom vodom da se u potpunosti ohladi. Ostavite je u cjedilu da se dobro ocijedi. U veću tavu na zagrijani maslac stavite paprike narezane na veće komade i pržite ih nekoliko minuta da malo omekšaju, a zatim dodajte šampinjone prerezane napola, posolite, popaprite i pržite sve zajedno dok ne dobiju lijepu boju i potpuno ne omekšaju.
Svemu dodajte rižu, naribani đumbir, prelijte umakom od soje i dobro promiješajte. Pržite uz miješanje oko tri minute. Umiješajte još sezamovo ulje te maknite s vatre i poslužite posuto sjemenkama sezama.