Piće i hrana 08.10.2020. 10:20. Zadnja izmjena: 08.10.2020. 10:20.

Punjena jaja

Jaja su odličan izvor bjelančevina, pripremite ih punjena i dobar tek!

Jaje je odličan izvor bjelančevina – u stotinu grama nalazi se oko 13 posto ove važne tvari koja gradi cijelo tjelesno tkivo te je neophodna za izgradnju mišića. Pripremite šest jaja, žlicu senfa, četiri žlice majoneze, malo limunovog soka, nekoliko listića peršina, sol i papar i napravite punjena jaja.

Kuhajte jaja 10 minuta, pa ih isperite pod mlazom hladne vode i pustite da se ohlade. Oljuštite ih, narežite na polovice i žlicom izvadite žumanjke. U jednoj posudi vilicom zgnječite tvrdo kuhane žumanjke, dodajte majonezu, senf, limunov sok, sol i papar. Sve dobro promiješajte u jednoličan nadjev koji zatim rasporedite u kuhane polovice bjelanjaka i ukrasite listićima peršina.