Jelo od žitarica
Ječam s integralnom rižom iznimno je popularan na Dalekom istoku
Sastojci:
- 2 šalice ječma
- 2 šalice smeđe riže
- 2 šalice slatke riže
- 3 šalice vode
- 3 prstohvata soli
- 3 do 4 komadića ukiseljenog đumbira
Postupak:
Operite žitarice i propržite ječam i smeđu rižu. Neka voda zavri pa dodajte ječam, smeđu rižu i slatku rižu. Kada provri, dodajte sol, poklopite, a kad se razvije tlak, smanjite vatru.
Na laganoj vatri kuhajte 50 minuta, a zatim ostavite 10 do 15 minuta da se tlak smiri pa otklopite. Na kraju sitno isjeckani đumbir pomiješajte dobro s rižom i ječmom.
Salata s rukolom, matovilcem i klicama rotkvica
Slatko-kiseli seitan s bundevom
Izvor: 2547