Piće i hrana 17.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 21.11.2016. 12:24.

Jelo od žitarica

Ječam s integralnom rižom iznimno je popularan na Dalekom istoku

Sastojci:

  • 2 šalice ječma
  • 2 šalice smeđe riže
  • 2 šalice slatke riže
  • 3 šalice vode
  • 3 prstohvata soli
  • 3 do 4 komadića ukiseljenog đumbira

Postupak:

Operite žitarice i propržite ječam i smeđu rižu. Neka voda zavri pa dodajte ječam, smeđu rižu i slatku rižu. Kada provri, dodajte sol, poklopite, a kad se razvije tlak, smanjite vatru.

Na laganoj vatri kuhajte 50 minuta, a zatim ostavite 10 do 15 minuta da se tlak smiri pa otklopite. Na kraju sitno isjeckani đumbir pomiješajte dobro s rižom i ječmom.

Kako se radi pogača

Salata s rukolom, matovilcem i klicama rotkvica

Slatko-kiseli seitan s bundevom

Kompot od suhog voća s kremom od badema

Juha od bundeve i poriluka

Izvor: 2547