Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 21.07.2016. 11:57.

Jela od jelena

Punjena jelenja roladica (recept za četiri osobe)

Namirnice:

  • jelenji but (80 dag - za 4 osobe)
  • špek
  • mrkva
  • sol
  • vegeta
  • papar
  • šampinjoni
  • češnjak
  • luk
  • ulje
  • brašno
  • lovorov list
  • crno vino

Priprema: jelenji but prvo ostaviti u marinadi 24 sata. Marinadu pripremamo od češnjaka, luka, mrkve, lovorovog lista, soli i papra u zrnu. Kad je meso marinirano, režemo odreske od 20 dag, potučemo ih i začinimo.

Na odrezak stavljamo tanke kriške špeka (pancete) i kuhanu mrkvu (cijelu). Odrezak zarolamo i omotamo alu-folijom te pečemo u pećnici 30 minuta na 200 stupnjeva. Za to vrijeme u tavi ispirjamo luk, mrkvu i češnjak koje potom izmiksamo štapnim mikserom i zalijemo crnim vinom.

U umak stavimo roladicu i zajedno pirjamo još 20-ak minuta. Umak začinimo po potrebi, a zgušnjavamo ga brašnom. Šampinjone operemo, posolimo i pržimo na grilu ili gril tavi. Roladicu režemo na pola i stavljamo na tanjur, prelijemo umakom te poslužimo uz šampinjone.

Uskrsna jela, pileći ražnjići od filea omotani špekom i sirom

Jela za Uskrs, vuzmeno pečenje s kroketima

Izvor: 2866