Jela od jelena
Punjena jelenja roladica (recept za četiri osobe)
Namirnice:
- jelenji but (80 dag - za 4 osobe)
- špek
- mrkva
- sol
- vegeta
- papar
- šampinjoni
- češnjak
- luk
- ulje
- brašno
- lovorov list
- crno vino
Priprema: jelenji but prvo ostaviti u marinadi 24 sata. Marinadu pripremamo od češnjaka, luka, mrkve, lovorovog lista, soli i papra u zrnu. Kad je meso marinirano, režemo odreske od 20 dag, potučemo ih i začinimo.
Na odrezak stavljamo tanke kriške špeka (pancete) i kuhanu mrkvu (cijelu). Odrezak zarolamo i omotamo alu-folijom te pečemo u pećnici 30 minuta na 200 stupnjeva. Za to vrijeme u tavi ispirjamo luk, mrkvu i češnjak koje potom izmiksamo štapnim mikserom i zalijemo crnim vinom.
U umak stavimo roladicu i zajedno pirjamo još 20-ak minuta. Umak začinimo po potrebi, a zgušnjavamo ga brašnom. Šampinjone operemo, posolimo i pržimo na grilu ili gril tavi. Roladicu režemo na pola i stavljamo na tanjur, prelijemo umakom te poslužimo uz šampinjone.
Uskrsna jela, pileći ražnjići od filea omotani špekom i sirom
Izvor: 2866