Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 22.11.2016. 08:36.

Patlidžani, paprika, feferoni...

Nešto ljući ajvar načinite dodavanjem feferona ili ljutih papričica

Sastojci:

  • 1,5 kg krupnih, čvrstih patlidžana
  • 3 kg mesnate dugačke paprike
  • 5 - 6 feferona
  • 2,5 dcl ulja
  • 1 dcl vinskog octa
  • 3 dag soli
  • papar
  • 3 češnja češnjaka

Postupak:

Papriku i patlidžane dobro operite i pecite oko 20 minuta u pećnici na 200° C. Smatrajte ih pečenima kad se kožica skida. Papriku očistite od sjemenki, a patlidžane ogulite prstima te ih zajedno s feferonima sameljite u stroju za meso.

Masi dodajte ulja te uz miješanje kuhajte sve dok se ne zgusne, oko jedan sat, dok se ne vidi dno posude. Na samom kraju dodajte začine (sol, papar, sitno isjeckan češnjak, ocat i, po želji, žličicu šećera). Sve dobro izmiješajte, pustite da se još jednom zagrije do vrenja i vruće punite u dobro zagrijane staklenke.

Napunjene staklenke stavite u pećnicu na 100° C da se napravi korica. Kad se ohlade, prelijte ih uljem i dobro zatvorite.

Patlidžan - nutritivna vrijednost

Priprema patlidžana

Izvor: 2835