Piće i hrana
26.06.2014. 00:00.
Zadnja izmjena: 04.11.2016. 11:30.
Domaće jušno jelo
Varivo od repe poslužuje se uz kobasice
Sastojci:
- 1 veća bijela repa
- 2 - 3 krumpira
- 2 mrkve
- 1 žlica masti
- 2 žlice brašna
- 1 žlica vrhnja
- sol
- domaća brašnena kobasica
Postupak:
Pripremi se dimljena mesna kobasica u koju se umjesto ječma ili riže stavlja kukuruzno brašno. Oguljenu i na kocke narezanu repu kuhajte 10 minuta, promijenite vodu pa dodajte kockice mrkve i krumpira. Posolite.
Posebno skuhajte kobasicu, a vodom u kojoj se kuhala zalijte zapršku. Dodajte to varivu. Umiješajte vrhnje i poslužite uz kobasice.
Izvor: 2323