Zelena juha
Juha od špinata
Špinat je bogat klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem i fosforom i odličan je za održavanje ravnoteže zdravlja. Pripremite ukusnu juhu od 300 grama špinata, 400 grama mljevene piletine i žličice parmezana. Potrebni su vam i jedno jaje, 40 grama krušnih mrvica, sol, papar, četiri žlice maslinova ulja, 50 grama luka, dva češnja češnjaka, 80 grama tjestenine, 500 mililitara pilećeg temeljca i malo muškatnog oraščića.
Piletini dodajte jaje, krušne mrvice, parmezan, sol i papar. Smjesu dobro promiješajte i oblikujte kuglice. Na dvije žlice zagrijanog ulja u tavi tri minute pržite mesne okruglice, dio po dio, i izvadite ih sa strane. Ulijte preostalo ulje, na njega stavite sitno nasjeckani luk i kratko ga pržite. Dodajte nasjeckani češnjak, pileći temeljac i vode po potrebi.
Kad juha zakuha, dodajte joj tjesteninu, posolite i začinite muškatnim oraščićem i paprom. Zatim dodajte mesne okruglice i na laganoj vatri kuhajte 10 minuta. Pred kraj umiješajte nasjeckani špinat. Poslužite toplu juhu posutu parmezanom.