Piće i hrana
06.06.2018. 13:06.
Zadnja izmjena: 06.06.2018. 13:33.
Recept
Kako pripremiti sirup od višanja?
Stigla je sezona višanja, a mi vam donosimo recept za pripremu domaćeg sirupa koji će vas osvježiti u vrelim ljetnim danima.
Sastojci:
- 3 kg višanja
- 1,5 l vode
- 40 g limunske kiseline
- šećer
Priprema:
- Očistitite višnje od peteljki i operite pod mlazom vode. Stavie ih u veću posudu te dojdajte limunsku kiselinu i vodu. Nakon toga, dobro izgnječite rukama, da se svaka koštica odvoji od mesa.
- Ostavite višnje da odstoje preko noći, najbolje bi bilo 24 h, a zatim ih ocjedite.
- Izmjerite dobivenu količinu soka, pa dodajte istu količinu šećera (koliko litara soka-toliko kilograma šećera).
- Promiješajte nekoliko puta na dan, sve dok se šećer ne otopi.
- Kada je sav šećer otopljen, ulijte sirup u flaše.