Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 16.08.2016. 11:19.

Kašasti pripravak

Pripremite domaći sok od jagoda

Sastojci:

  • 5 kg jagoda
  • 600 g šećera
  • 1,2 I vode 

Dobro oprane i ocijeđene jagode skašite mikserom ili gnječilicom za krumpir. Skuhajte šećer u vodi i toplim sirupom zalijte jagode. Ostavite poklopljene preko noći da puste sok. Propasirajte smjesu, a zatim zagrijte.

Napunite boce tako da se pjena prelije i zatvorite gumenim kapicama ili čepovima. Pasterizirajte 30 minuta na 75°C. Vruće boce složite u košaru i pokrijte dekom ili jastukom. Kad se u košari potpuno ohlade, spremite ih.

Na isti način spravljaju se i sokovi od borovnica, malina i kupina. Kod soka od višanja na 5 kg voća stavite 750 g šećera budući da su višnje kisele.

Recept za sirup od ribizla

Sirup od limuna

Recept za sirup od višanja

Kako napraviti sirup od kupina

Domaći sok od marelica

Kako napraviti sok od grožđa

Recept za sok od bazge

Domaći sok od ribizla

Kako napraviti prirodni sok

Pasterizacija soka

Izvor: 2472