Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 24.05.2016. 12:21.

Domaći umak

Iskoristite rajčice kako biste napravili izvrstan domaći kečap

Sastojci:

  • 3 kg rajčica
  • 250 g grožđica
  • 3 režnja češnjaka
  • ocat
  • sol
  • papar
  • 50 g šećera
  • muškatni oraščić
  • curry

Oprane i razrezane rajčice skuhajte da puste sok. Dodajte grožđice i nasjeckan češnjak i kuhajte dalje da se zgusne. Ocijedite sok kroz gazu, a rajčice propasirajte u lonac.

Dodajte šećer, sol, oko pola litre octa i začine te dalje kuhajte dok se ne zgusne. Vruće ulijte u staklenke ili boce i zatvorite.

Džem od krušaka

Džem od kupina

Džem od marelica

Miješani džem

Džem od jagoda

Džem od naranče

Umak od rajčice

Kako se sprema đuveč

Kako se priprema cvjetača

Kako pripremiti sataraš

Džem od malina i ribizla

Izvor: 2472