![](/media/images/no-image-80.jpg)
Recept
Kisela repa s krumpirom i špekom
Korijen repe prepun je raznim nutritivnim vrijednostima kao što su bjelančevine, biljna ulja, beta-karoten te vitamini A i C. Ova biljka poznata je po tome što na prirodni način liječi razne bolesti i zdravstvene probleme. Dokazano pomaže kod bolesti urinarnog trakta i uspostavlja uravnoteženi rad probave. Za četiri osobe pripremite ukusan obrok od 500 grama repe, tri krumpira, lovorovog lista, 150 grama špeka, dva češnja češnjaka, tri žličice mljevene crvene paprike, soli i papra.
Kiselu repu namočite desetak minuta u vodi pa ju ocijedite. Ako volite kiselije preskočite ovaj dio pripreme. U lonac stavite kiselu repu, narezan špek i lovorov list te narezan češnjak.
Kuhajte repu oko 45 minuta, a petnaestak minuta prije nego što je kuhana dodajte na kockice narezan krumpir. Posolite, popaprite i dodajte mljevenu papriku.