Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 01.09.2016. 09:32.

Kiseljenje paprika

Spremanje paprike za zimnicu

Sastojci:

  • 3 kg paprika
  • 1 I octa (10%)
  • 3 I vode
  • 100 g šećera
  • 150 g soli
  • 0,1 I ulja

Postupak:

Okrugle paradajz - paprike operite, odrežite peteljke i osušite. Zakuhajte vodu, ocat, sol i šećer, pa na kraju dodajte ulje. U kipuću tekućinu stavite dio paprika, kuhajte dvije minute i odmah ocijeđenu stavite u staklenke.

Čim se sve paprike skuhaju i napune staklenke, odmah ih prelijte vrućom tekućinom i zatvorite celofanom. Na vrh se mogu staviti dvije drvene letvice u križ da paprike ne isplivaju.

Punjene paprike, kisela paprika za zimu

Kako spremiti feferone za zimu

Recepti za zimnicu i ukiseljeno povrće

Spremanje maslina

Spremanje cikle

Miješano povrće

Kako se kisele krastavci

Crvena mljevena paprika i spremanje paprike za zimu

Miješano povrće za zimu

Kako konzervirati hranu

Izvor: 2472