Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 01.09.2016. 09:49.

Pasterizacija povrća

Kako spremiti feferone za zimu

Sastojci:

  • 500 g feferona
  • 0,5 I octa (10%)
  • 0,5 l vode
  • 4 g soli
  • 4 g šećera
  • 100 g lučica

Postupak:

Promiješajte zelene i crvene feferone, odrežite im peteljke i izbodite ih da mogu upiti tekućinu. Prokuhajte ocat, vodu, sol i šećer i kuhajte feferone 2 minute.

Dobro ih ocijedite i složite u staklenke zajedno s lučicama. Prelijte vrućim octom i odmah zatvorite.

Spremanje paprike za zimu

Punjene paprike, kisela paprika za zimu

Recepti za zimnicu i ukiseljeno povrće

Spremanje maslina

Spremanje cikle

Miješano povrće, recept za zimnicu

Kako se kisele krastavci

Mljevena paprika, crvena paprika i spremanje paprike za zimu

Miješano povrće za zimu

Kako konzervirati hranu

Izvor: 2472