Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 23.09.2016. 10:23.

Ukiseljeno povrće

Kako spremiti kiselo zelje za zimnicu?

Sastojci:

  • 1 kg zelja
  • 10 dag soli

Postupak:

Zelje se uvijek kiseli u većim količinama pa količinu soli treba povećati u zadanom omjeru. Glavice očistite od vanjskih osušenih i oštećenih listova. Naribajte u veliku posudu, posolite i izmiješajte.

Na dno stavite lijepe listove i njima obložite stijenke posude. Čvrsto nabijte zelje u posudu, a između redova stavite začine po želji (lovorov list, papar, hren, gorušica, luk, lišće vinove loze...) te zatvorite.

Pasterizacija zimnice i staklenke za zimnicu

Miješana salata, priprema zimnice

Lučice, lučice u octu

Kiseli šampinjoni, spremanje zimnice

Kiseli krastavci, spremanje krastavaca za zimu

Kisela repa, kako pripremiti kiselu repu

Kiseli krastavci recept, spremanje krastavaca za zimnicu

Mahune recept, spremanje mahuna za zimnicu

Recept za ajvar, domaći ajvar i kako napraviti ajvar

Šampinjoni recept, šampinjoni za zimnicu

Grašak recept, priprema graška

Domaći ajvar recept, spremanje ajvara

Kiseljenje povrća, zašto se zimnica kvari

Izvor: 2472