Ukiseljeno povrće
Kako spremiti kiselo zelje za zimnicu?
Sastojci:
- 1 kg zelja
- 10 dag soli
Postupak:
Zelje se uvijek kiseli u većim količinama pa količinu soli treba povećati u zadanom omjeru. Glavice očistite od vanjskih osušenih i oštećenih listova. Naribajte u veliku posudu, posolite i izmiješajte.
Na dno stavite lijepe listove i njima obložite stijenke posude. Čvrsto nabijte zelje u posudu, a između redova stavite začine po želji (lovorov list, papar, hren, gorušica, luk, lišće vinove loze...) te zatvorite.
Pasterizacija zimnice i staklenke za zimnicu
Miješana salata, priprema zimnice
Kiseli šampinjoni, spremanje zimnice
Kiseli krastavci, spremanje krastavaca za zimu
Kisela repa, kako pripremiti kiselu repu
Kiseli krastavci recept, spremanje krastavaca za zimnicu
Mahune recept, spremanje mahuna za zimnicu
Recept za ajvar, domaći ajvar i kako napraviti ajvar
Šampinjoni recept, šampinjoni za zimnicu
Grašak recept, priprema graška
Izvor: 2472