Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 14.09.2016. 13:59.

Brzo i drugačije

Desert od kokica načinite s ječmenim i rižinim sladom te pečenim kikirikijem

Sastojci:

  • 1 šalica kokica
  • 0,5 šalice ječmenog slada
  • 0,5 šalice rižinog slada
  • 2 šalice pečenog kikirikija
  • malo krupne morske soli
  • šalica ulja

Postupak:

Napravite kokice i lagano ih zasolite, pomiješajte rižin i ječmeni slad i zagrijte u posudi, na laganoj vatri kuhajte 3 - 4 minute, vruću smjesu prelijte preko kokica i dobro izmiješajte.

Dodajte kikiriki i ponovo promiješajte, nanesite smjesu na lagano nauljeni lim za pečenje, ali vrlo tanko (važno je da ne nanesete debelu smjesu) i pecite na 180 stupnjeva desetak minuta, ili dok slad ne postane taman i jave se mjehurići.

Kad se ohladi, narežite i stavite u zdjelu.

Temeljac

Grah sa zeljem

Tjestenina s preljevom od sezama

Izvor: 2397