Brzo i drugačije
Desert od kokica načinite s ječmenim i rižinim sladom te pečenim kikirikijem
Sastojci:
- 1 šalica kokica
- 0,5 šalice ječmenog slada
- 0,5 šalice rižinog slada
- 2 šalice pečenog kikirikija
- malo krupne morske soli
- šalica ulja
Postupak:
Napravite kokice i lagano ih zasolite, pomiješajte rižin i ječmeni slad i zagrijte u posudi, na laganoj vatri kuhajte 3 - 4 minute, vruću smjesu prelijte preko kokica i dobro izmiješajte.
Dodajte kikiriki i ponovo promiješajte, nanesite smjesu na lagano nauljeni lim za pečenje, ali vrlo tanko (važno je da ne nanesete debelu smjesu) i pecite na 180 stupnjeva desetak minuta, ili dok slad ne postane taman i jave se mjehurići.
Kad se ohladi, narežite i stavite u zdjelu.
Izvor: 2397