Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 05.10.2016. 12:13.

Sa sokom limuna i naranče

Kompot od breskvi pasterizirajte 20 minuta na 75 Celzijevih stupnjeva

Sastojci:

  • 1 kg breskvi
  • 0,3 l vode
  • 150 g šećera
  • pola naranče
  • pola limuna

Priprema:

Čvrste breskve malo zarežite, potopite kratko u vrelu vodu i ogulite kožicu, prerežite ih po dužini i oštrim nožem izvadite koštice, složite ih u staklenke tako da budu okrenute vanjskom stranom prema gore.

Skuhajte šećerni sirup i dodajte mu procijeđen sok od limuna i naranče. Zalijte voće sirupom, zatvorite staklenke i pasterizirajte 20 minuta na 75°C.

Kompot od marelica

Miješani pekmez

Domaći pekmez od šljiva

Kompot od grožđa

Recept za kompot od krušaka

Recept za kompot od trešanja

Kompot od jabuka

Recept za pekmez od šipka

Pekmez od jabuka i rajčica

Recept za pekmez od breskvi

Kompot od višanja

Izvor: 2472