Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 03.10.2016. 11:45.

Voćni desert

Pri slaganju kompota od krušaka manje plodove narežite na polovine, a veće na četvrtine

Sastojci:

  • 1 kg krušaka
  • 200 g šećera
  • 0,5 l vode
  • 2 klinčića
  • 1 cimet

Postupak:

Tvrde kruške operite, ogulite i očistite od sjemenki. Manje narežite na polovine, a veće na četvrtine i stavite u zakiseljenu vodu. Skuhajte sirup od vode i šećera. Na dno staklenki stavite klinčić i komadić cimeta, a zatim složite kruške.

Zalijte ih vrućim sirupom i pasterizirajte 20 minuta na 80°C. Kod pripravljanja sirupa dio vode možete zamijeniti crvenim vinom (1 /3 dijela tekućine) ili sokom od malina.

Kompot od marelica

Miješani pekmez

Domaći pekmez od šljiva

Kompot od grožđa

Recept za kompot od trešanja

Kompot od jabuka

Recept za pekmez od šipka

Pekmez od jabuka i pekmez od rajčica

Recept za pekmez od bresaka

Priprema kompota od bresaka

Kompot od višanja

Izvor: 2472