Piće i hrana
26.06.2014. 00:00.
Zadnja izmjena: 03.10.2016. 11:45.
Voćni desert
Pri slaganju kompota od krušaka manje plodove narežite na polovine, a veće na četvrtine
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 200 g šećera
- 0,5 l vode
- 2 klinčića
- 1 cimet
Postupak:
Tvrde kruške operite, ogulite i očistite od sjemenki. Manje narežite na polovine, a veće na četvrtine i stavite u zakiseljenu vodu. Skuhajte sirup od vode i šećera. Na dno staklenki stavite klinčić i komadić cimeta, a zatim složite kruške.
Zalijte ih vrućim sirupom i pasterizirajte 20 minuta na 80°C. Kod pripravljanja sirupa dio vode možete zamijeniti crvenim vinom (1 /3 dijela tekućine) ili sokom od malina.
Izvor: 2472