Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 06.10.2016. 10:45.

Spremanje voća

Kompot od višanja priprema se vrlo jednostavno i pasterizira samo 30 minuta

Sastojci:

  • 1 kg višanja
  • 500 g šećera

Priprema:

Višnje očišćene od koštica složite u staklenke. Svaki red pospite šećerom. Ostavite ih da puste sok, a zatim pasterizirajte 30 minuta na 80°C.

Ako su višnje vrlo zrele, dodajte 600 g šećera.

Kompot od marelica

Miješani pekmez

Domaći pekmez od šljiva

Kompot od grožđa

Recept za kompot od krušaka

Recept za kompot od trešanja

Kompot od jabuka

Recept za pekmez od šipka

Pekmez od jabuka i rajčica

Recept za pekmez od breskvi

Priprema kompota od bresaka

Izvor: 2472