Jelo pogodno za eksperimentiranje
Kroketi od krumpira jednostavan su, a ukusan prilog
Kroketi od krumpira izvrstan su topli ili hladni prilog uz bilo koje jelo, mogu se kombinirati sa mesom, salatama ili umacima.
Želite li isprobati nešto novo i jednostavno, kroketi su izvrsno rješenje.
Kako biste pripremili ovaj prilog trebaju vam ovi sastojci :
- 2 kg oguljenog krumpira
- 2 jaja
- maslac
- brašno po potrebi
- začini po potrebi
Priprema je vrlo jednostavna, no potrebno je oko 1 h da se sve pripremi jer samo kuhanje krumpira traje nešto duže, ali za to vrijeme možete pripremati neko drugo jelo.
Krumpire ogulite, narežite ih na manje kockice (kako bi se prije skuhali) i stavite u vruću vodu. Kada je krumpir kuhan zgnječite ga ili izmiksajte štapnim mikserom, pustite da se ohladi, a zatim dodajte jaja, malo maslaca, brašno i začine po potrebi.
Mijesite tijesto dodavajući brašno po potrebi dok ne dobijete smjesu koja se neće lijepiti za prste. Podijelite tijesto na nekoliko jednakih dijelova i valjajte tanke “zmijice” koje režete na željenu duljinu.
Krokete od krumpira pecite na vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Možete ih servirati hladne ili vruće uz jelo po želji.