Piće i hrana 09.02.2020. 08:39. Zadnja izmjena: 09.02.2020. 08:40.

Gratinirani krumpir

Krumpir naš svagdašnji! Dobar tek!

Gratinirani krumpir s lukom pripremite kao obrok za četiri osobe. Potrebno vam je 800 grama krumpira, 150 grama luka, tri jaja, 100 grama sira u komadu, 300 grama kiselog vrhnja, grančica ružmarina, tri žlice ulja, sol, papar i maslac za premazivanje kalupa.

Jaja skuhajte na tvrdo, ohladite, ogulite i narežite na ploške. Krumpir dobro operite pa ga s ljuskom skuhajte u posoljenoj vodi. Ogulite ga i narežite na tanje ploške.

Na zagrijanom ulju pržite luk narezan na ploške do zlatnožute boje. Krumpiru dodajte poprženi luk, kuhana jaja, krupnije naribani sir i kiselo vrhnje. Lagano posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Prije dodavanja, u vrhnje možete umutiti jedno jaje da bi se ljepše zapeklo.

Smjesu stavite u namašćenu vatrostalnu posudu odgovarajuće veličine, pospite natrganim listićima ružmarina te pecite pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva.