Ljetni recepti
Pirjani kupus i dimljeni tofu
- 8 velikih listova zelenog kupusa
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, usitnjena
- 1 čajna žlica svježeg usitnjenog đumbira
- 2 cijela mlada luka
- 2 jušne žlice vode
- 1 jušna žlica shoya sosa
- 250 grama dimljenog tofua
Izrežite srednju žilu listova i usitnite. Listove narežite na tanke trakice. Mladi luk narežite na tanke dijagonalne ploškice. Zagrijte ulje u posudi i propirjajte mladi luk, đumbir i češnjak 15-20 sekundi.
Dodajte kupus i pirjajte još 1-2 minute pa dodajte vodu i shoyu, smanjite vatru i pirjajte 5-6 minuta poklopljeno. Otklopite, pojačajte vatru i dodajte tofu te pirjajte još 1-2 minute.
Recepti za ljeto - osvježavajući ljetni namaz
Izvor: 2410