Piće i hrana 26.11.2019. 12:31. Zadnja izmjena: 26.11.2019. 12:32.

Volite ljuto?

Ljuti pileći paprikaš

Za četiri osobe paprikaš pripremite od 600 grama piletine bez kosti, 200 grama luka, lovorovog lista, žličice čilija u prahu, 50 mililitara ulja, 200 grama svježe crvene paprike, 200 mililitara bijelog vina, 60 grama koncentrata rajčice, 200 grama luka, jedne kokošje kocke, pola žličice mljevenog kima, jedne žlice nasjeckanog peršina, 800 mililitara vode i soli.

  • Meso narežite na manje komade pa ga pržite na dobro zagrijanom ulju do zlatnožute boje. Meso izvadite sa strane pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckan luk. Kad luk omekša, dodajte mu prženo meso i lovor, kim, kokošju kocku, očišćenu papriku narezanu na kockice te nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom. Pred kraj pirjanja dodajte mljeveni čili, koncentrat rajčice i vino. Kuhajte dalje dok paprika i piletina omekšaju. Posolite po potrebi, pospite peršinom i poslužite.