Recept
Najfinija prežgana juha
Prežgana ili ajnpren juha specijalitet je koji će umiriti želudac ako vam nije dobro, a odlična je i kao predjelo. Ova juha u poznata je kao napitak koji će pomoći pri teškoćama s probavom. Priprema se vrlo brzo, a možete dodati i razne dodatke kao što su slanina, kim ili neke druge žitarice.
Sastojci potrebni za pripremu su tri žlice brašna, tri žlice ulja, tri decilitara vode, sol, češnjak i pržene kockice kruha.
Brašno stavite na tavu i grijte na laganoj vatri dok ne dobije žućkasto smeđu boju. Na to dodajte ulje i nakon toga vodu. Pravilo je da koliko brašna imate, toliko ulja dodajte. Miješajte sve dok ne zavrije i dok ne postane jednolična smjesa. Kada zavrije, nakon pet minuta dodajte sol i mljeveni češnjak.
- Prokuhajte do kraja i ostavite da se malo ohladi. Stavite juhu u tanjur i dodajte pržene kockice kruha.