Kaj bumo jeli?
[Nataša Slamek iz Šenkovca] Uskoro će naša obitelj dobiti i pravog kuhara
U kući obitelji Slamek u Šenkovcu preferira se tradicionalna kuhinja u čemu je, kako su nam potvrdili ukućani, domaćica i glavna kuharica Nataša Slamek, prava majstorica. Za našeg posjeta za ručak je pripremila pirjani krumpir s mesom. Jednostavno, a ukusno jelo, kaže. -Ručamo kad se svi skupimo, obično nešto kasnije poslijepodne, kćer Dora, sin Fran i suprug Saša. Tijekom tjedna pripremam jela poput špageta bolognese, sekelji gulaša, vojničkog graha, pirjanog zelja, i krumpira pečenog u pećnici. Niti ja ni ostali nismo izbirljivi pri jelu, sve nam je fino uz jedan izuzetak. Suprug ne voli gulaš. No, zato obožava grah i jaja, bilo pečena ili kuhana. Kćeri i sinu jako je ukusna i kaša s jajima kao i riža koju isto pripremam na niz načina. Svi preferiramo jesti kad je friško skuhano. Nisam ljubitelj pretapanja hrane. Kuhanju me inače najviše podučio tata jer je mama bila zauzeta poslovnim obvezama, ispričala nam je Nataša, a potom nam otkriva i dodatnu zanimljivost. Sin Fran toliko je zavolio kuhanje da je upisao za kuhara u Srednjoj školi Prelog gdje je sada učenik drugog razreda.