Dobar tek!
Nemate li puno vremena za kuhanje ručka brzinski pripremite rižoto
Tek pola sata potrebno je da pripremite ukusan rižoto s graškom i pršutom. Sastojci koji vam trebaju su 30 grama maslaca, 100 grama luka, jedan protisnuti češanj češnjaka, 350 grama svježeg graška, 300 grama riže, dvije kocke od povrća, 100 grama pršuta, 200 mililitara bijelog vina, litra vruće vode, dvije žlice maslinova ulja, jedna žlica limunova soka i 10-ak listića kadulje.
Na zagrijanome maslacu popržite sitno narezani luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte pršut narezan na tanje trake te listiće kadulje i pržite dok listići ne povenu. Zatim u posudu dodajte protisnuti češnjak, grašak i malo vode.
Lagano pirjajte, a kad povrće omekša, dodajte kocke, opranu rižu, vino i pola količine vode. Kad zakipi, smanjite vatru pa kuhajte oko 15 minuta uz dolijevanje ostatka vode.
Na kraju umiješajte maslinovo ulje i limunov sok. Poslužite odmah dok je toplo.