Recept
Neobična kombinacija slatkog mesa kunića i mirisnog umaka od rajčice
Kunić u finom umaku ukusan je ručak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Neobična je to kombinacija slatkog mesa od kunića i mirisnog umaka na bazi rajčice.
Potrebno vam je meso kunića narezano na manje komade, luk, dvije mrkve, 300 mililitara tekuće rajčice, dvije žličice slatke crvene mljevene paprike, vegeta, sol, papar, tri žličice gustina i dvije žlice kiselog vrhnja.
Na malo ulja popržiti nasjeckani luk i mrkvu, dodati meso kunića i uz miješanje ga lagano zapeći sa svih strana. Doliti malo vode i rajčicu, začiniti po želji, preporučujemo vegetu, sol i papar, dodati crvenu mljevenu papriku i uz povremeno dolijevanje vode pirjati dok meso ne omekša.
Pred kraj kuhanja u umak uliti gustin razmućen s malo vode i kiselo vrhnje te još kratko prokuhati. Poslužiti uz kuhanu tjesteninu po želji ili njoke.