Piće i hrana
26.06.2014. 00:00.
Zadnja izmjena: 13.10.2016. 11:39.
Spremanje povrća
Krastavce za zimnicu pasterizirajte octom i začinima po ukusu
Sastojci:
- 4 litre vode
- 8 kg krastavaca
- 1 litra octa
- 16 dag šećera
- 12 dag soli
- papar
- češnjak
- gorčica
- lovor
- luk
Postupak:
Krastavce rasporedite u veće staklenke tako da u svakoj bude otprilike 1 kg navedenog povrća. Na kilogram krastavaca ide 0,5 l vode, 1,25 dl octa, 2 dag šećera te 1,5 dag soli i začini koje možete rasporediti po želji.
Staklenke zatvorite i pasterizirajte na 80 - 90 °C u pećnici 35 - 40 minuta. Nakon pasterizacije staklenke ohladite i spremite na hladno i tamno mjesto.
Izvor: 2674