Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 10.10.2016. 14:36.

Zimnica

Za ukiseljene patlidžane osim octa i soli trebat će vam razni začini

Sastojci:

  • 2 kg patlidžana
  • 2 I octa (3%)
  • 80 g soli
  • papar u zrnu
  • 5 listića mažurana
  • bosiljak
  • češnjak
  • 1 I ulja

Postupak:

Zalijte uljem i pripazite da između povrća ne ostanu mjehurići zraka. Razrežite patlidžane po dužini i ostavite da se osuše na suncu. Posolite, zalijte octom i prokuhajte 20 minuta. Zatim ih ocijedite i osušite.

Idući dan stavite ih u staklenke, a između redova patlidžana dodajte začine.

Spremanje paprike za zimu

Punjene paprike

Kako spremiti feferone za zimu

Recepti za zimnicu i ukiseljeno povrće

Spremanje maslina

Spremanje cikle

Miješano povrće

Kako se kisele krastavci

Crvena paprika i spremanje paprike za zimu

Miješano povrće za zimu

Kako konzervirati hranu

Izvor: 2472