Piće i hrana 22.07.2019. 12:12. Zadnja izmjena: 22.07.2019. 12:13.

Recept

Patlidžan s jogurtom

Patlidžani spadaju u miljenke proljeća i ljeta. Od njih se mogu pripremati razna jela, od musaka, namaza, salata do pohanih i punjenih patlidžana. Vrlo jednostavno možete ga pripremiti i s jogurtom. Potreban vam je jedan patlidžan, jedan jogurt, jedan češanj češnjaka, malo soka od limuna, maslinovo ulje, svježa menta , peršin, sol i papar.

Ispecite patlidžan u kori na roštilju ili u pećnici na 225 Celzijevih stupnjeva 30-ak minuta. Prije pečenja izbušite nekoliko rupica u kori da se ne rasprsne. Nakon što je pečen, ocijedite tekućinu iz patlidžana i onda ga ogulite. Ostavite peteljku koja će ga držati. Položite patlidžan na tanjur i prelijte limunovim sokom i umakom koji ćete pripremiti tako da pomiješate jogurt, zgnječeni češnjak, maslinovo ulje, sol, papar i peršin.