Piće i hrana 29.07.2019. 14:44. Zadnja izmjena: 29.07.2019. 14:44.

Recept

Pile s maslinama za prste polizati

Jedno pile, šest filea inćuna, tri suhe rajčice iz ulja, 800 grama pelata, masline, malo brašna, maslinovo ulje, tri režnja češnjaka, dvije grančice ružmarina, suhi lovorov list, pola litre crnog vina, sol i papar potrebni su vam da pripremite ukusan ručak ili večeru za četiri osobe.

Pile izrežite na komade, posolite i popaprite, a režanj češnjaka očistite i zgnječite nožem. U zdjelu stavite piletinu, češnjak, lovor i ružmarin te sve zajedno zalijte crnim vinom i ostavite da se marinira najmanje jedan sat, a najbolje preko noći u hladnjaku.

Dva režnja češnjaka sitno nasjeckajte, a šaku maslina prerežite na pola. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih. Ocijedite piletinu, posušite papirnatim ručnikom i uvaljajte u brašno, a zatim prepržite na vrućoj tavi na maslinovom ulju, izvadite i stavite u vatrostalnu posudu. U istoj tavi popržite nasjeckani češnjak, inćune, masline i pelate te pustite da se krčka pet minuta. Prelijte preko piletine, dodajte sušene rajčice i malo marinade. Pecite u pećnici oko sat i pol.