Dobar tek
Pileći bataci s gljivama
Ukusan obrok za četiri osobe pripremite od četiri pileća batka sa zabatkom i isto toliko žlice ulja. Potrebno vam je još i pet grančica svježeg timijana, limun, 600 grama gljiva, dva češnja češnjaka, 50 mililitara bijelog vina, sol i papar.
S piletine skinite kožicu, posolite i pospite paprom. U tavi zagrijte ulje i stavite meso pa ga zapecite sa svih strana. Dodajte timijan, nakapajte limunom, smanjite vatru i poklopljeno pržite još 15 minuta.
- Meso povremeno okrenite da se previše ne zapeče. Pečeno meso izvadite i stavite na toplo mjesto.
Na ulje u tavi stavite protisnuti češnjak, zatim narezane gljive i pržite ih na jačoj vatri dok tekućina ne ispari. Zatim dodajte vino, posolite te vratite piletinu u tavu i sve zajedno još kratko kuhajte.