Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 21.09.2016. 10:39.

Hrana naših starih

Dinstana piletina, pravo međimursko jelo s potencijalom za eksperimentiranje

Normativ za jednu osobu:

  • 20 dag piletine
  • 2 dag kosane masti
  • 1 dag brašna
  • 2 dag luka
  • 0,5 dl kiselog vrhnja
  • malo crvene paprike
  • sol i ocat

Priprema:

Sitno isjeckani luk prži se na kosanoj masti dok postane staklast. Zatim se dodaje piletina izrezana na manje komade, posoli se i pirja na pokrivenoj posudi. Kada je meso gotovo mekano, dodaje se crvena paprika i brašno.

Zalije se vodom pa ostavi kraće vrijeme da smekša, potom se dodaje kiselo vrhnje koje smo umiješali. Malo brašna se ostavi još malo da prokuha. Po želji se može zakiseliti octom.

Kako napraviti domaće rezance

Juha od suhog svinjskog mesa sa hajdinskom kašom

Izvor: 1233