Ručak za dvije osobe
Piletina u umaku s kurkumom
Za ručak za dvije osobe pripremite ukusnu piletinu za koju vam je potreban pileći batak i zabatak, grčki jogurt, limeta, dva češnja češnjaka, prstohvat kurkume, čajna žlica đumbira, jušna žlica maslinovog ulja, korijander, sol i svježe mljeveni papar.
Najprije u posudi iscijedite sok od limete. Dodajte grčki jogurt, sol i papar. Dodajte začine, đumbir, češnjak i maslinovo ulje.
Prekrijte piletinu s napravljenom mješavinom, pokrijte i stavite u hladnjak na jedan sat minimalno.
Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva i u pećnicu stavite posudu za pečenje u koju ste stavili piletinu s umakom. Pecite 30-45 minuta uz povremeno miješanje.
Kad je piletina pečena, izvadite i dekorirajte korijanderom te servirajte uz rižu.