Ugrijte organizam
Priprema hrane zimi kuhanjem, pečenjem i pirjanjem
Priprema hrane zimi je vrlo važna. Dobro je da većina onoga što jedemo bude kuhano, jer na taj način grijemo organizam pa se preporučaju ovi načini pripreme hrane tijekom zime.
Pečenje u pećnici - važno je znati da pri pečenju namirnica omekšava od suhe topline, a to znači da se sadržaj vlage u namirnicama smanjuje pa treba osobito paziti da jelo ne bude presuho. Za pečenje bilo kojeg jela potrebno je pećnicu prvo zagrijati, i tek onda jelo staviti u nju.
Pirjanje - na sezamovom ili suncokretovom ulju korjenastog povrća samog ili u kombinaciji sa žitaricama, vrlo je čest način pripreme namirnica zimi.
Pri pirjanju treba nastojati da se povrće što duže pirja u vlastitom soku te dodavati samo malo vode. Na taj način će povrće biti hranjivije i ukusnije.
Izvor: 2383