Dvostruka slastica
Načinite pitu od jabuka te je "začinite" džemom od višanja
Za tijesto:
- 25 dag brašna
- 12,5 dag maslaca ili margarina
- 6 dag šećera
- malo soli
- 1 jaje
Za nadjev:
- 1 kg jabuka
- 4 do 5 žlica šećera
- mak
- cimet
- malu staklenku džema od višanja
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i malo ledene vode. Neka se dobro ohladi u hladnjaku, jabuke operite i neoguljene krupno naribajte, pomiješajte sa šećerom i cimetom. Razvaljajte veći dio tijesta i utisnite u plitki kalup.
Namažite nadjevom od jabuka. Preostalo tijesto razvaljajte i narežite na trake. Poslažite ih kao rešetku, preko nadjeva načinite i ukrasni rub pa ispecite. Rasporedite džem od višanja u kvadratiće rešetke.
Izvor: 2322