Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 22.09.2016. 11:26.

Riblje polpete

Popečci od riba prave se brzo, a za njih možemo iskoristiti razne vrste riba

Sastojci:

  • ribe
  • žlica margarina
  • luk
  • 1 jaje
  • iscijeđena namočena sredina kruha
  • krušne mrvice
  • ulje
  • sol
  • papar
  • gusti umak od rajčica

Postupak:

Ovo jelo možemo prirediti od raznih riba i nije potrebno da budu visoke kvalitete. Ribu skuhamo u slanoj vodi, očistimo je od kosti i kožice te usitnimo vilicom. Onda joj dodamo žlicu otopljenog margarina, papra, soli, malo usitnjenog luka, jedno jaje i šaku namočene i iscijeđene sredine od kruha.

Sve zajedno dobro izmiješamo i pravimo popečke koje uvaljamo u izmućkano jaje i mrvice pa pržimo u vrućem ulju. Poslužimo s gustim umakom od rajčica koje smo obilno paprili.

Priprema riblje juhe

Rižoto od škampa

Salata od škampa

Izvor: 378