Riblje polpete
Popečci od riba prave se brzo, a za njih možemo iskoristiti razne vrste riba
Sastojci:
- ribe
- žlica margarina
- luk
- 1 jaje
- iscijeđena namočena sredina kruha
- krušne mrvice
- ulje
- sol
- papar
- gusti umak od rajčica
Postupak:
Ovo jelo možemo prirediti od raznih riba i nije potrebno da budu visoke kvalitete. Ribu skuhamo u slanoj vodi, očistimo je od kosti i kožice te usitnimo vilicom. Onda joj dodamo žlicu otopljenog margarina, papra, soli, malo usitnjenog luka, jedno jaje i šaku namočene i iscijeđene sredine od kruha.
Sve zajedno dobro izmiješamo i pravimo popečke koje uvaljamo u izmućkano jaje i mrvice pa pržimo u vrućem ulju. Poslužimo s gustim umakom od rajčica koje smo obilno paprili.
Izvor: 378