"Jeruzalemska artičoka"
Kako pripremiti i čuvati čičoku, zdravu i ljekovitu biljku
Čičoke možemo čuvati u najlonskim vrećicama u hladnjaku do dva tjedna.
Pripremanje za jelo
Opranu i od zemlje očišćenu čičoku kuhamo 20-25 minuta u vodi kojoj smo dodali žlicu vinskog octa. Prije posluživanja oguli se kožica. Čičoku možemo jesti i svježu (tanko narezanu kao salatu).
Kuhana, pečena ili pirjana, čičoka je nova i neobična zamjena za krumpir. Slađa je od krumpira i mnogo se brže skuha. Gurmani hvale krem - juhu od čičoke, kao i okruglice napravljene od kuhane čičoke, a zatim popržene na ulju.
Čičoka je nešto što bi se dobro našlo u svakom vrtu, a mnogi ne bi više mogli zamisliti vrt bez ovih slatkih zdravih gomolja. Probajte i uživajte!
Izvor: 2480