Piće i hrana 20.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 18.06.2016. 10:19.

Uz suho bijelo vino

Priprema piletine s gljivama

Sastojci:

  • jedno pile
  • 200 g svježih gljiva
  • 2 tube rajčice - ulje
  • jedna čašica konjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 dcl juhe
  • dva češnja češnjaka
  • glavica luka
  • svežanj peršunovog lišća
  • mljevena crvena paprika
  • sol
  • papar

Priprema:

Očistiti i narezati pile na manje komade. Popržiti u tavi da dobije boju i izvaditi.

Očistiti gljive, izrezati na veće komade, luk nasjeckati, dodati rajčicu (još bolje ajvar) i sve skupa pirjati u vrućoj tavi sat vremena.

Vratiti piletinu, promiješati, zaliti konjakom i flambirati. Zaliti vinom. Pirjati još 25 minuta i usput zalijevati juhom.

Začiniti solju, paprom i paprikom prema ukusu. Piletinu i gljive staviti na pladanj, a umak prokuhati na jakoj vatri da se zgusne.

Dodati kosani češnjak i peršin i malo promiješati. Preliti piletinu i gljive. Ukrasiti listovima peršina i servirati vruće s domaćim rezancima.

Dodatni savjet:  poslužiti uz suho bijelo vino

 

Gljive pečurke - recepti

Recepti za juhe

Kako pripremiti gljive

Izvor: 2064