Pripremanje kestena
Kesten - odličan prilog uz pečenje i divljač
Kesten u slanom naljevu
Uzmemo 99 dag vode i 1 dag soli. Očišćene cijele kestene složite u staklenku i prelijte slanim prokuhanim toplim naljevom. Staklenke zatvorite poklopcem na navoj, staklenke stavite na lim u koji prethodno stavite nešto vode. Pasterizirajte u pećnici na 95°C 40 minuta. Vrijeme mjerite kad se sadržaj u staklenkama zagrije (nakon 20 minuta kad se pećnica zagrije). Ohlađene staklenke pospremimo na suho i hladno mjesto. Ovakav kesten odličan je prilog uz pečenje i divljač.
Kesten u slatkom naljevu
Priprema se na isti način samo se umjesto slanog naljeva tu koristi slatki naljev od 20 dag šećera i 80 dag vode. Tako priređeni kesten poslužite uz pernatu divljač.
Spremanje kestena - smrznite kestene ili ih čuvajte u kutiji
Izvor: 2424