Za vegetarijance
Ražnjići od povrća za roštilj
U vrijeme roštilja, kako se na vatri ne bi našlo samo meso već i nešto za vegetarijance, pripremite ražnjiće od povrća. Treba vam maslinovo ulje, malo tamnog balzamičnog octa, origano, timijan, papar, sol, 500 grama tikvica i isto toliko patlidžana te 200 grama crvene paprike i isto toliko luka.
Tikvice narežite na kolutove debljine centimetar, a na približno iste komade narežite papriku i patlidžane. Luk prvo prepolovite i razdvojite ga na slojeve, dakle nemojte rezati nego rukom odvojite slojeve. Povrće za pečenje na roštilju posipajte s malo papra i soli te pošpricajte maslinovim uljem. Promiješajte i napiknite na štapiće.
Da bi sve povrće u vegetarijanskim ražnjićima bilo pečeno u isto vrijeme, na štapiće redajte tikvice, pa patlidžane, a luk i papriku stavite po duplo. Ražnjići sa povrćem su pečeni kada tikvice i patlidžani omekšaju, skinite ih s roštilja, a povrće s štapića te ga začinite s mješavinom maslinovog ulja, octa, nasjeckanog ružmarina, origana i timijana.