Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 09:36.

Kvalitetan prilog jelima

Izvrstan domaći recept za spremanje ajvara

Sastojci:

  • 1 kg crvenih paprika
  • 0,3 kg patlidžana
  • 0,5 l vinskog octa
  • 5 g šećera
  • 5 g soli
  • 0,05 l ulja

Postupak:

Paprike očistite od sjemenki i razrežite na polovice, patlidžane ogulite i razrežite na četvrtine. Šećer i sol stavite u vinski ocat i ostavite da uzavru. Paprike i patlidžane kuhajte u octu u manjim količinama 3 - 4 minute. Skuhano povrće ocijedite i sameljite.

Pirjajte na vrućem ulju miješajući oko pola sata. Vrućom smjesom napunite staklenke, zatvorite i pasterizirajte u pećnici oko 15 minuta na 120°C. Polako ih ohladite pod dekom 24 sata i spremite.

Pasterizacija zimnice

Miješana salata

Lučice u octu

Kiseli šampinjoni

Kiseli krastavci

Kako pripremiti kiselu repu

Kiselo zelje

Spremanje krastavaca za zimnicu

Spremanje mahuna za zimnicu

Šampinjoni za zimnicu

Priprema graška

Spremanje ajvara

Kiseljenje povrća

Izvor: 2472