Recept za kruške s medom
Kruške su hipoalargeno voće koje je puno vlakana, a rijetko izaziva alergijske reakcije. Sok od kruške je odličan za novorođenčad jer je blagog okusa, a zdrav.
Volite li kruške pripremite ih za desert. Trebaju vam četiri zrele kruške, četiri žlice meda i žličica cimeta u prahu te 150 grama svježeg sira, dvije žlice slatkog vrhnja, vanilin šećer i naribana korica pola limuna za nadjev.
Kruške prerežite, izdubite sjemenke i polovice posložite u posudu za pečenje prekrivenu masnim papirom. Dno krušaka možete lagano odrezati da budu stabilnije.
Za nadjev izmiješajte sir sa slatkim vrhnjem, vanilin šećerom i koricom limuna. Kruške napunite nadjevom, poravnajte pa ih prelijte medom. Po površini posipajte cimetom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijevih da se peku dok ne omekšaju. Kako im dugo treba da omekšaju ovisi o tome koliko su zrele.