
Dobar tek
Recept za pitu s jajima i brokulom
Brokula ima visok udio vlakana, vitamina, C, vitamina K, željeza i kalija, a i sadrži više proteina od velikog broja drugog povrća stoga je svakako povremeno konzumirajte.
Pitu pripremite od 450 grama brokule, dvije žlice palente i isto toliko ulja, jedne žlice maslaca, poriluka, pet jaja, 100 grama brašna i isto toliko naribanog sira, žličice praška za pecivo, malo mljevene paprike, 40 grama naribanog parmezana te malo soli i papra.
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Maslacem namastiti unutrašnjost okruglog lima za pečenje i posuti palentom tako da se oblože sve stranice lima. Brokulu pripremiti na pari, a na maslinovom ulju propirjati sitno sjeckani poriluk i staviti sa strane da se ohladi.
U većoj zdjeli umutiti jaja te dodati brašno, prašak za pecivo, začine i sve dobro izmiješati. Zatim u to umiješati naribani sir i ohlađeni poriluk, brokulu i opet dobro promiješati. mjesu uliti u pripremljenu posudu za pečenje i peći dok površina pite ne dobije lijepu boju.