Dobar tek!
Recept za prokulice sa slaninom i paprikom
Prokulica ili kelj pupčar je niskokalorično povrće puno hranjivih tvari. Zbog obilja vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina prokulice pridonose zdravlju kože i vezivnih tkiva. Tek pola sata treba da ih pripremite sa slaninom i paprikom.
Osim 500 grama, prokulica treba vam i 80 grama mesnate slanine, dva mlada luka, dvije crvene paprike, žličica soli i malo svježe mljevenog papra.
Prokulice očistite, operite, prerežite popola i stavite u lonac s kipućom vodom i malo soli te kuhajte dok ne omekšaju. Skuhane prokulice stavite u zdjelu s hladnom vodom. U tavi ispržite slaninu narezanu na trakice pa je izvadite na kuhinjski papir da se upije višak masnoće. Papriku operite i narežite na kockice, a luk operite i narežite na kolutiće. U tavu stavite malo ulja, dodajte pripremljenu papriku, zatim luk pa nakon tri minute dodajte ocijeđene prokulice. Dobro promiješajte pa u tavu vratite pripremljenu slaninu, popaprite, po potrebi posolite, sve promiješajte i maknite s vatre.