
Dobar tek!
Recept za salatu od tjestenine i tune
Ukusnu i zasitnu salatu pripremite od 250 grama tjestenine, konzerve tune, 150 grama feta sira, pola glavice brokule, 100 grama crnih maslina i isto toliko cherry rajčica te jednog manjeg salatnog krastavca i maslinovog ulja.
Krastavac ogulite, prerežite na pola, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Pola glavice brokule operite, očistite i izrežite cvjetiće. Masline bez koštica i rajčicu prepolovite.
Pripremite zdjelu sa hladnom vodom. U kipućoj vodi oko dvije minute prokuhajte cvjetiće brokule, izvadite ih i odmah potopite u hladnu vodu te procijedite.
U vodi u kojoj ste kuhali brokulu možete skuhati tjesteninu. Tunu ocijedite od viška ulja i usitnite vilicom. U većoj zdjeli pomiješajte ocijeđenu tjesteninu, usitnjeni feta sir, masline, rajčice, krastavce i brokulu. Promiješajte i po želji dodajte maslinovo ulje.